You were trapped into The L I M A Z A W :) | Sayang Kami | Insaf Diri |
T-H-E--L-I-M-A-Z-A-W






Perpisahan ...
02 June, 2012 | 4:15 PM | 0 Waiting For The Moon

Perpisahan membuatkan kita menghargai seseorang…
Perpisahan menunjukkan tiada yang kekal abadi…
Perpisahan mengajar erti kesabaran….
Perpisahan mendekatkan diri pada Tuhan….
 
Itulah antara hikmah perpisahan….
Jika diturutkan kehendak hati..ingin “ditahan” perpisahan itu…
Namun….perpisahan dapat menambahkan rasa sayang dan kerinduan…
Perpisahan ini jua bukanlah bertujuan melarikan..Cuma ingin menyaksikan kehidupan yang lebih baik pada masa akan datang…bersangka baiklah dengan Tuhan….
 
Perpisahan dalam persahabatan..kerana masing-masing mengorak laluan untuk menuntut ilmu dan meneruskan kehidupan….tiada pertemuan tanpa perpisahan di dunia ini…
Perpisahan membuatkan kita saling menghargai…sering membuatkan kita merindui dan ingin mendoakan…
 
 
Berpisah tidak bermaksud memutuskan silaturrahim….berpisah juga bukanlah tanda melupakan…berpisah kerana Tuhan,kerana dasarnya pertemuan juga tercipta keranaNya….moga-moga tiap-tiap perpisahan membuatkan aku mensyukuri pertemuan…walaupun pertemuan yang singkat…..pertemuan yang mampu mendekatkan aku dengan Tuhan…..dan hakikatnya aku terlalu menginginkan pertemuan dengan “orang Tuhan “ yang sentiasa memandu kearah redha Tuhan…..
 
Salam sayang ini aku inginkan tujukan pada setiap insan yang sering bersamaku…yang sudi menjadi temanku….moga-moga berkat kesabaran dan keredhaan kita melalui perpisahan ini menguatkan hubungan kita dengan Tuhan pencipta sekalian alam…dan mengeratkan hubungan kita yang telah dibina…..InsyaAllah… 
 
Nafisah, we miss you a lot. Come, visit us in Serting again, ok? (◕︵◕) 
 
Bye bye, Aleeza. Nanti duduk Sabah jangan lupa kitorang. Wuuu ~  (╥﹏╥) Jauhnya seberang laut. Susah kitorang nak berenang...



Credit : Syamimi Zaini
New Looks !

Hye ! Now saya dalam proses mengedit blog ini . :') Hewheww . Walaupun tak lah hebat mana saya edit kan > Boleh laa sikit-2 . And for those (ahli.Limazaw) yang tak senang dengan perubahan blog ini , just say to me . Saya boleh tukar semula kepada yang asal ye . And kalau ada yang nak tambah pendapat mengenai blog KITA ni , dialu-alukan . Jyeahhh

Walaupun sekarang kita terpisah , mean that saya (leeza) dah tak dapat together dengan korang lagi , i hope korang tak lupakan aku k . :') Limazaw Ever n Ever . I love u all . K Bye :')


P/S --> Syamimi . Please renovate it back if u don't mind k . Muachh ! And adding follower box . Opss ! I had use Blogskin . ehe Sory 4 not tell u early . :') Bye


OLD